Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Петел с картофки на фурна

Петел с картофки на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Петел с картофки на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Рано пиле, рано пее и рано го приготвят с картофки - кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете петела на порции и го накиснете в подсолена вода поне за 3-4 часа, а най-добре цяла нощ. На другия ден сменете водата и го варете в тенджера под налягане за около 40 минути.

Междувременно обелете картофите и ги нарежете на полумесеци, а морковите и лука - на дребно.

Сложете зеленчуците в тава, добавете свареното месо, овкусете със сол и черен пипер, залейте с бульон и 1-2 с.л. олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: