Агнешко с картофки на фурна

Агнешко с картофки на фурна
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен - на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - краве
  • червен пипер - 1 - 2 к.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо измиваме и нарязваме на порции. Слагаме в тенджерка, добавяме олио, сол, черен пипер и джоджен и запържваме.

Преди да свалим от котлона, добавяме червен пипер и брашно, наливаме вода (приблизително 2 ч.ч.) и прехвърляме в тавичка с капак.

Добавяме нарязан лук, малко краве масло и печем във фурна на 200 градуса. Когато се позапече, слагаме и нарязаните картофи.

При необходимост доливаме още вода. Допичаме ястието до готовност. Поднасяме с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: