Моряшка супа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Моряшка супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето я и най-строго пазената тайна на морските вълци - как се приготвя най-вкусната супа с морски дарове"

Необходими Продукти

  • риба - 800 г различни видове и морски мекотели
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 2 с.л.
  • кромид - 1 глава
  • целина - 1 парченце
  • домати - 4
  • дафинов лист - 1
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • лимон - 1
  • магданоз
  • сол
  • млян черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете главите, опашките и костите на рибите. Поставете ги в тенджера, залейте ги с 1.2 л вода и овкусете с дафинов лист, черен пипер на зърна, магданоз и сол. Варете около 30 минути на тих огън.

Морските мекотели се поставят във вода, в която преди това около 20-ина минути сте варили дафинов лист, магданоз и парче лимон, и се варят 10-15 минути. След което се оставят заедно с бульона да се охладят.

Междувременно маслото се загрява и в него се пържи до омекване ситно нарязаният лук, след което се добавят ситно нарязаните домати, накълцаната целина, черен пипер и сол.

Продуктите се задушават с виното. Бульонът от главите и костите се прецежда отново, след което се кипва и се добавя към зеленчуковата смес. Слагат се мекотелите, нарязани на дребно, поръсва се с пресен магданоз и се поднася топла с чеснови крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка: