Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с лимон и джинджифил

Сьомга с лимон и джинджифил

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сьомга с лимон и джинджифил
Снимка: Ася *the Bee
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Царицата на рибите няма нужда нито от твърде много подправки, нито от твърде много кулинарна обработка - 10 минути на грил и точната марината!"

Необходими Продукти

  • риба - 4 котлета сьомга
  • джинджифил - 1 с.л. обелен и настърган корен от
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • соев сос - 25 мл натурален, по възможност безсолен
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • мазнина - 2 ч.л. сусамено олио
  • червени чушки - 1 ч.л. суха и стрита, може и едър сладък червен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой на резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки без лимона. Подредете котлетите сьомга в плитка тава и ги залейте с получената марината. Оставете да престои поне един час в хладилник. Овкусените котлети наредете върху решетката на фурната, като подложите тава отдолу.

За фурните, които имат конвекция и грил, печете 8-10 минути. За обикновените фурни – около 20 минути като не преставате да заливате рибата с маринатата в която престоя около час.

Сервирайте с масло, лимон и сухари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: