Шарен лучник
Colorful Onion Pie

Шарен лучник

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Шарен лучник1 / 2
14/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Не е достатъчно ястието да е само вкусно - то трябва и да е красиво, а този шарен лучник е като малък празник в чиния"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл топла
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакет за хляб
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 белтък
  • брашно - колкото поеме
  • праз - 2 стръка, за плънката
  • лук - 1 глава кромид
  • копър - 1 връзка
  • маслини - 10 броя, зелени
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 250 г бяло
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 1 жълтък за намазване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва средно меко, еластично тесто, което се оставя да втаса около 30 минути. През това време се приготвя плънката, като в олиото се задушават празът, лукът и копърът.

След като се махне от котлона, се овкусява и се слагат сиренето, маслините (на колелца) и едро нарязаните орехи. Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка от тях се разточва на кори, според големината на тавата. Долната кора трябва да е по-голяма.

В добре намаслена тава се слага по-голямата кора, така, че краищата й да излизат навън. Отгоре се слага плънката. Върху нея се поставя и втората кора. Краищата на долната кора се завиват към горната.

Лучникът се оставя отново да втаса. Преди да се сложи във фурната, се надупчва на няколко места с вилица. Намазва се с жълтък и се пече при температура 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: