Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зелен фасул с грах и домати

Зелен фасул с грах и домати

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Зелен фасул с грах и домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Презаредете батериите с много витамини и вкусна постна манджа със зелен фасул, грах и домати"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 буркан
  • доматен сос - 100 мл
  • домати - 1 брой
  • грах - 1/2 буркан
  • лук - 3 - 4 стръка пресен
  • лук - 1 глава стар
  • чесън - 1 стрък пресен + 2 - 3 скилидки стар
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • копър - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се режат на дребно. Запържват се в малко растителна мазнина до омекване. Добавя се доматеният сос и се вари, докато започне да се сгъстява. Разтворете брашното в мъничко вода, добавете към ястието и разбъркайте, докато се разтвори.

Изцеденият фасул се добавя към запържения лук и доматения сос. Долива се гореща вода и се бърка внимателно с дървена лъжица. Котлонът не трябва да е силен.

Малко преди да е готово ястието се добавя нарязан на съвсем дребни кубчета домат. Вари се още 15 минути и се добавя стар чесън - нарязан, както и грахът. След 10 минути оттеглете от котлона.

Поръсете обилно с нарязан на много ситно копър и малко магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Промених техниката на приготвяне само.Запържих лука,добавих червен пипер+фасул+грах+моркови.Задуших за кратко +доматите и пюрето+вода+чесън .Оставих всичко да поври и добавих магданоза.Чудех се да добавя ли и 2-3 картофа но се отказах.
16.01.2024 18:34
Сара
Сара
Ще стане още по - вкусно ако се добавят няколко малки на ситно нарязани картофчета
05.08.2014 12:28
2
1111
1111
може и месо за теаи коѝто не могат да постят.
10.07.2012 18:09
Цветомир Петров
Цветомир Петров

Въпреки доматите, малко червено пиперче върху лука, секунди преди доматите да се добавят, няма да е лошо. Ще придаде и вкус и цвят.
18.03.2011 11:28