Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелен фасул с домати и чесън

Зелен фасул с домати и чесън

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зелен фасул с домати и чесън1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Ще ви изненадаме със зелен фасул, какъвто не сте опитвали досега - крехък и ароматен"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • канела
  • черен пипер - 1/ 2 ч.л.
  • мента - изсушена
  • домати - 4 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зелен фасул - 600 г
  • телешки бульон - 150 - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се сгорещяват зехтина и в него се запържва ситно нарязания лук. Като поомекне, се добавят счуканите скилидки чесън.

След 3 минути се поръсва със щипка канела, черен пипер и изсушена мента. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, сол, 2 с.л. пресен лимонов сок и полусварения зелен фасул.

Всичко се залива с телешки бульон.

След като кипне, ястието се оставя да се задушава под капак на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
Снимката няма нищо общо! Пише Лук,на снимката има червен лук и чери домати...прилича на салата и явно е.А рецептата е за нещо което се готви...
19.09.2023 16:08
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Канела в зелен фасул?
Интересно. Нямам търпение да пробвам.
07.09.2019 00:45
1
Явор
Явор
Много черен пипер и чесън, ще се подлютя.
10.01.2011 19:46
1