Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Пържоли на халогенна фурна

Пържоли на халогенна фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържоли на халогенна фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пържоли - 600 г телешки
  • за маринатата
  • мерло - 100 мл
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 с.л. на прах
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват добре с чук. Поставят се в дълбок съд, заливат се с виното и зехтина, след което се поръсват с подправките.

Разбъркват се и съдът се покрива. Слага се на студено място за 4 часа, като през това време месото периодично се размесва.

След това пържолите се отцеждат от маринатата и се пекат на горната скара на халогенна фурна при максимална температура. Всяка страна на стековете се пече по 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: