Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с репички и лук

Зелена салата с репички и лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелена салата с репички и лук
Снимка: Зори
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • маруля - 2 бр.
  • репички - 1 връзка
  • лук - 3 бр. пресен
  • сол - 2 щипки
  • оцет - 1/2 с.л.
  • олио - 1 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулите се накисват в дълбок съд за 10 минути, след това се отцеждат и накъсват на листа, измиват се и се нарязват на тънки ивици.

Репичките се измиват добре и се нарязват на много тънки кръгчета.

Добавят се към нарязаните марули.

Разбъркват се добре и се добавя сол, оцет и олио. Всичко се разбърква добре. Пресният лук се реже на ситно и с него се поръсва салатата. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Вкусна зелена салата през зимата!
30.11.2022 17:52
Биляна Владова
Биляна Владова
любима салата на моето семейство
26.04.2016 15:48