Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Домашна добруджанска баница

Домашна добруджанска баница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашна добруджанска баница1 / 2
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 пакета, от тънките
  • прясно мляко - 1.4 мл.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 270 мл.
  • пудра захар - 35 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе корите в тава и ги запичаме за кратко в нагорещена фурна, докато порозовеят.

През това време разбиваме яйцата и добавяме млякото и олиото.

Вадим от фурната порозовелите листа и ги заливаме с млечната смес.

Връщаме всичко във фурната и печем, докато стегне.

След изпичане поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: