Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Домашна сладка баница с локум

Домашна сладка баница с локум

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна сладка баница с локум
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"По-хубаво от домашното няма, затова ви приготвихме тази вкусна домашна баница, която е много лесна и всеки любител на сиропирани сладкиши трябва да я опита"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет, тънки
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. разстопено
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • локум - 1 кутия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, млеката, бакпулверът, захарта и ванилиите се разбъркват в купа.

Фурната се загрява на 300 градуса.

Най-добре е баницата да се пече в стъклена тава.

Редят се по следния начин: първата кора се маже с мазнина, втората - с плънка, и така се редуват, като добавяме и локума, където преценим.

След като сложим последната кора и намажем и с плънка, и с мазнина, набучваме с вилица, за да се поема напълно. Баницата изглежда, че плува в сместа.

Печем на силната фурна, докато порозовее отгоре - около 15 минути. След това покриваме с фолио, намаляваме фурната на 190 градуса и печем още около 20 минути, като я наблюдаваме.

Вади се от фурната и се покрива с хартия и кърпа за 10 минути, за да остане мека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
41
32
21
10
Дай твоята оценка: