Чай от лечебна ружа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
29/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 651
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лечебна ружа - 2 с.л. корен
  • вода - 500 мл
  • мед - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коренът от лечебната ружа се нарязва на много ситно. Залива се със студената вода и се оставя за 12 часа да престои на стайна температура под капак.

Сместа се прецежда и се разпределя в чаши. Добавя се медът и чаят се пие по две чаени лъжички на три часа.

Този чай подпомага имунната система и е добро средство при упорита кашлица. Може да се затопли леко преди консумация.

Лимоноизстисквачка със стъклен съд
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лимоноизстисквачка със стъклен съд
4.50 лв.
Виж ››

Най-много витамини се съдържат в цитрусите, а свежият плодов фреш е мечта е летните горещи дни. Снабдете се и с двете с лимоноизстисквачката със стъклен съд. Освен изчеждането на лимонов сок за напитки и ястия, лимоноизстисквачката може да се ползва и с други цитруси, а стъкления съд удобно побира събраното количество. Три очарователни цвята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 10:05
медът трябва да се слага, когато чайят поизстине, за да не му се губят качествата
0
0