Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи соте»Домашни картофи по лионски

Домашни картофи по лионски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни картофи по лионски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Кой да знае, че вкусните картофки се приготвят толкова лесно"

Необходими Продукти

  • лук - 200 г
  • масло - 75 г
  • картофи - 800 г
  • магданоз - 1 с.л., нарязан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сваряваме и след като изстинат, обелваме и нарязваме на тънки колелца.

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до златисто в тиган с разтопено масло.

Прибавяме нарязаните картофи, посоляваме и подправяме със сол и черен пипер.

С дървена лъжица бъркаме, докато картофите придобият златист цвят.

Сервираме посипани с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: