Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен дроб по лионски

Пържен дроб по лионски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържен дроб по лионски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Неустоима френска рецепта, която препоръчваме на всеки ценител на хубавата кухня"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 4 парчета, телешки
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 с.л., нарязан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овалваме парчетата черен дроб в брашно и ги поизтръскваме.

Загряваме олиото в тиган и разтопяваме в него маслото.

След като пяната, която ще се образува, изчезне, поставяме парчетата черен дроб в мазнината и изпържваме при умерен огън от всяка страна за около 2-3 минути. Изваждаме го и поставяме на топло място.

Разтваряме бульона във вода и варим при непрекъснато бъркане, докато сместа остане наполовина.

Прибавяме малко масло и лимонов сок и заливаме черния дроб със соса.

Поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: