Пресносолка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1017k
Пресносолка1 / 4
06/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции3-4
"Опитвали ли сте пресносолка?"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 кг. средно едра
  • сол - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се рибата. Измива се добре.

Отрязва се главата и опашката и се махат. Прерязва се от двете страни на разстояние около 2 см. сряз от сряз и после се посолява като се топят двата пръста в солта и притрива по рибата от двете страни и вътре. Всяка страна от рибата се посолява с едно топене в солта.

Така осолената риба поставяш в тавичка за 48 часа в хладилника. На 12 час се обръща да лежи на другата страна защото отгоре изсъхва.

След 48ч. е готова за консумация. Яде се сурова без друга обработка. Гарнитура според сезона.

Забележка - при соленето ако остане сол не се слага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: