Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Скумрия пресносолка в хладилник

Скумрия пресносолка в хладилник

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Скумрия пресносолка в хладилник
Снимка: Чародейката
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето как да приготвите осолена сурова скумрия пресносолка"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. (по 600 г всяка)
  • розмарин - 2 стръка пресен
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
  • морска сол - 2 с.л. смляна
  • за сервиране
  • лимон
  • червен лук
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте хубаво рибата. Махнете перките, опашките, главата и вътрешностите. Нарежете на котлети.

Овкусете със сол всяко парче скумрия. Наредете в тава, покрита със стреч фолио, оставете в хладилник за 2-3 часа.

Когато времето отмине, махнете отделилата се течност. Ако е нужно, посолете още малко. Окото рибата сложете подправките - розмарин, бахар, дафинов лист, черен пипер.

Оставете осолената скумрия в хладилник за 2 дни. След това, може да си хапнете.

Когато сервирате скумрията пресносолка в хладилник, я поднесете с олио, червен лук и сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: