Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Юфка с мляко и сирене

Юфка с мляко и сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Юфка с мляко и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • юфка - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 щипка
  • масло - 50 г
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се кипва и в него се добавя солта. Добавя се юфката, която ако е необходимо, е предварително натрошена на по-малки парченца.

Сварява се до омекване, но се внимава да не се развари прекалено много, за да не заприлича на каша.

Оставя се в съда, в който се е варила, за да поеме прясното мляко. Слага се маслото и се оставя да се разтопи в горещата юфка.

Сервира се гореща, като във всяка порция юфка се добавя ситно натрошено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: