Начин на приготвяне
Слагаме в съда за плънката само едното яйце. Киселото мляко разбъркваме със содата и го прибавяме към яйцето след няколко минути, за да започне да работи содата. Добавяме хималайската сол и изварата и разбъркваме.
Ако корите са от най-фините - взимаме по две за баничка, ако са по-плътни - по една. Отваряме пакета и взимаме две кори, които разстиламе една върху друга.
Хоризонтално намазваме с помощта на силиконова четка шарлан- цяла лента по горния и долния край на кората. Обръщаме я с намазаното към долната кора и мажем шарлан по средата. Сгъваме ги на две по хоризонталната част.
Нанасяме плънката (зависи от броя на корите, падат се горе-долу по 3 супени лъжици плънка на баничка). Разстиламе, да има навсякъде, за да не е сухо. Взимаме долния ляв ъгъл и го прилепяме до горния край, за да стане триъгълник.
После левия горен го преместваме надясно. Пак горен ляв местим, този път обаче към долната страна и и останалата част подгъваме вътре под триъгълника. Последователността от стъпки в сгъването на баничките я има подробно в снимките. Подреждаме триъгълниците компактно в плоска тава, намазана с шарлан.
Отново с помощта на силиконова четка намазваме с второто яйце отгоре всяка баничка и ги печем около 15 - 20 минути на 200 градуса. Невероятно вкусни и хрупкави, а също и много лесни за приготвяне - триъгълни банички! Много ароматни и нежни на вкус! Любими на децата!
Опитай и другите ни рецепти за банички с готови кори или вкусни банички със сирене.
Коментари
Нито една стьпка няма както пишете в рецептата