Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена тортичка с ябълка и канела

Бишкотена тортичка с ябълка и канела

СтейсиСтейси
Чирак
42231551
Бишкотена тортичка с ябълка и канела
Снимка: Стейси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1.2 л.
  • пудинг - 2 пакета шоколадов, на прах
  • бишкоти
  • захар - 1 и 1/2 к.ч.
  • канела
  • ябълки
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете пакетчета пудинг се разтварят в чаена чаша мляко, докато останалото се слага да заври и се подслажда със захарта.

Когато почне да ври, към млякото постепенно, докато се разбърква, се прибавя сместа до сгъстяване (както е указано на опаковката).

В дълбока купичка се добавя ред от кремчето. Бишкотите се потапят за 2 секунди в мляко или вода и се нареждат; върху тях - тънко нарязани кубчета ябълка.

Поръсва се с канела. Процедурата се повтаря: пудинг, бишкоти, ябълка, канелата, пудинга.

Най-отгоре се поръсва с кокосовите стърготини. Оставя се да изстине и се пъха в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: