Начин на приготвяне
Разбивам яйцето в купа. Пресявам брашното и към него добавям бакпулвера. Смесвам прясното мляко, захарта и яйцето.
Бъркам много добре сместа. Прибавям постепенно и брашното с бакпулвера. Добавям към съставките и канелата.
Обелвам и почиствам ябълката, после я настъргвам на ренде. Прибавям ябълката и нея в купата. Обърквам всичко. Намазнявам си тигана с бучица масло първия път, нагрявам го.
С помощта на дълбока лъжица изсипвам на 2 три места в голям тиган от сместа. Пека катмите от двете страни.
Вече готови, редя в чиния. Поръсвам ги обилно с пудра захар отгоре с помощта на цедка. Хапваме с кафе, още топли. Да ви е сладко!