Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Свежа салата от елда и домати

Свежа салата от елда и домати

ПоляПоля
Новак
13
Свежа салата от елда и домати
Снимка: Поля
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • зелен лук - 1 стрък пресен или 1/2 глава кромид
  • масло - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата (ако е кафява) се приготвя по специфичния за нея начин, за да се избегне неприятният аромат накрая: измива се добре, след което се подсушава и се запича леко в сух (! ) тиган - да замирише приятно, но не да се разпуква.

Вари се в подсолена вода в добре затворен съд в съотношение 3:1 около 15 мин. - първите 7-8 мин. на силен огън, 3-4 мин. - на среден, и последните 3-4 мин. - на слаб огън.

Сваля се от котлона, без да се маха капакът, и се оставя настрана, за да се задуши още 10 мин. След това се добавя маслото и се разбърква, докато се разтопи и поеме от вече сварената елда.

Добавят се Нарязаните на ситно домати, лук и магданоз.

Става много вкусно и с бяло сирене и лимон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: