Начин на приготвяне
Чесънът се реже на ситно. Копърът се измива, подсушава се и се реже на ситно. Скаридите се нарязват на дребно. Изварата се претрива през сито и се смесва с майонезата. Разбърква се добре и се добавя нарязаният на ситно чесън, червеният пипер, черният пипер и половината от солта. Добавя се нарязаният копър и скаридите.
Калмарите се почистват от ципата и от хитиновите пластини и се измиват. Пускат се във вряща вода, в която е добавена останалата сол. Варят се 4 минути и се отцеждат. Изплакват се със студена вода и се оставят да се охладят.
Сварените калмари се напълват с плънката. Оставят се за 3 часа в хладилника и се сервират, като се нарязват на филийки с дебелина 1 сантиметър.
Коментари