Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Консервиране на люти чушлета (шипка)

Консервиране на люти чушлета (шипка)

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10 бурканчета
"Ами не ни се получава, докато ги изпукаме и мариноваме - те свършили!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг.
  • копър - 2 вр.
  • чесън - 2 глава.
  • оцет - 800 мл.
  • олио - 300 мл.
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • аспирин - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете чушлетата. Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.

Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте.

В малки бурканчета редувайте чушлетата, копър и чесън, докато ги напълните добре до горе.

За маринатата кипнете счукания аспирин, оцета, солта и олиото в малка тенджера. Залейте чушлетата в бурканите като разпределите маринатата и затворете веднага горещите бурканчета.

Обърнете надолу с капачките, докато изстинат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: