Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пуканки люти чушлета

Пуканки люти чушлета

Пуканки люти чушлета
Снимка: Потребител#317859
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Може да се консумира пуканите чушлета след 10 дни направо или чакайте до зимата, ако можете"

Необходими Продукти

  • За 1 буркан 400 мл
  • люти чушки - 12 бр. шипки или рибки
  • чесън - 2 глави
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - около 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опукваме чушките в тиган.

В сух буркан слагаме на дъното половината скилидки чесън, отгоре нареждаме, докато са горещи чушките, и най-отгоре - останалия чесън.

Сипват се захар и сол и се налива оцет до горния ръб на буркана.

Затваря се и се разклаща.

Не се вари, а 3 дни се обръщат бурканите.

Може да се консумира пуканите чушлета след 10 дни направо или зимата.

Държат се на хладно или в хладилник бурканчетата пуканки люти чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: