Кюфтета на скара с гарнитура

Марина НордМарина НордГотвач2689
07/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 932
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 1 кг
  • телешка кайма - 500 г
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - 2 щипки
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • за гарнитурата
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 бр.
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската кайма се добавя към телешката кайма и се меси с ръце, за да се получи еднородна смес. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към каймата.

Лукът се нарязва на много ситно и се добавя към каймата, след което цялата смес се измесва отново много добре, за да се разпределят равномерно нарязаният лук и магданоз. Добавя се солта и черният пипер.

Ако каймата е прекалено стегната, се добавя малко вода и се меси отново. С влажни ръце се оформят кюфтета, сплескват се леко и се пекат на скара от двете страни.

Приготвя се гарнитурата, като морковите се обелват и се разрязват на две по дължина, лукът се обелва и се разрязва на две. За по една минута морковите, чушките и лукът се запичат на скарата.

След това зеленчуците се слагат върху лист фолио, напръскват се със зехтин, поръсват се със сол и захар, фолиото се загъва като пакет и се пече на скарата десетина минути, за да се задушат зеленчуците. Кюфтетата се сервират с гарнитурата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар