Начин на приготвяне
Свинската кайма се добавя към телешката кайма и се меси с ръце, за да се получи еднородна смес. Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към каймата.
Лукът се нарязва на много ситно и се добавя към каймата, след което цялата смес се измесва отново много добре, за да се разпределят равномерно нарязаният лук и магданоз. Добавя се солта и черният пипер.
Ако каймата е прекалено стегната, се добавя малко вода и се меси отново. С влажни ръце се оформят кюфтета, сплескват се леко и се пекат на скара от двете страни.
Приготвя се гарнитурата, като морковите се обелват и се разрязват на две по дължина, лукът се обелва и се разрязва на две. За по една минута морковите, чушките и лукът се запичат на скарата.
След това зеленчуците се слагат върху лист фолио, напръскват се със зехтин, поръсват се със сол и захар, фолиото се загъва като пакет и се пече на скарата десетина минути, за да се задушат зеленчуците. Кюфтетата се сервират с гарнитурата.
Коментари