Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни пържени кюфтета

Сочни пържени кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сочни пържени кюфтета
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Според Сия тайната на сочните пържени кюфтенца е в алкохолът, с който се замесва каймата, но дали наистина е така?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г свински врат
  • телешко месо - 250 г за готвене
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • мащерка
  • галета - 30 г
  • ракия - 1 с.л(водка)
  • магданоз
  • за гарнитура
  • пържени картофи
  • за пържене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на ситно. Нарежете месото на парчета и го смелете на машина. Сложете го в купа, добавете лука, магданоз, подправките, яйцето и галетата.

Замесете, добавете една лъжица алкохол и омесете кайма за кюфтета.

Оформете кръгли кюфтенца с приблизително еднаква големина.

Загрейте олио в дълбок тиган и поставете кюфтенцата.

Запържете от всички страни до готовност и кафяв приятен цвят.

Извадете върху домакинска хартия и отцедете.

Поднесете пържените кюфтета с бира и пържени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
516
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Разрешавам си да добавя още една снимка към тази чудесна рецепта. Моите не се получиха така блестящи както при Сия, въпреки че съм спазила точно рецептата и то ползвах една от най-добрите водки за тези "Сочни пържени кюютета".
13.09.2017 00:41
10
1
Tsvetelina
Tsvetelina
Здравей Сия , защо се слага алкохол ? Сигурно ще е вкусно , но дали има накакво значение като например да са по-стегнати или по-сочни , или просто за лек аромат?! Мисля да я пробвам тази рецепта , и ще добавя снимка :)
08.02.2017 21:02
11
1
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Станаха вкусни кюфтенца. Качвам и моята снимка.Много апетитно изглеждат твоите Сия.
09.07.2016 20:27
44
11