Начин на приготвяне
Измийте и разполовете тиквичките. Отстранете сърцевината с помощта на лъжица. Бланширайте ги за кратко във вряща и подсолена вода. Отцедете ги.
Задушете в сгорещена мазнина нарязаните на дребно лук, сърцевината на тиквичките и домата.
Наредете в тавичка тиквичките, сложете от запържената плънка и полейте със смес от разбитите от сирене и яйца.
Поръсете с олио. Изпечете във фурна до готовност.
Гарнирайте пълнените тиквички с копър и чесън. Поднесете с чеснов сос или кисело мляко.
Коментари
Пълнежа търпи всякакви вариации и подправки - лук, чесън, моркови, домати, шунка, копър, риган, кимион, чер.пипер...5 минути преди края и настърган кашкавал за разкош :)))