Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с пилешко и студен орехов сос

Пълнени гъби с пилешко и студен орехов сос

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Пълнени гъби с пилешко и студен орехов сос
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 8 бр. големи
  • пилешко месо - 500 г филе
  • зелен лук - 1 връзка
  • топено сирене - 8 бр. ементал за сандвичи
  • краставици - 1 бр.
  • копър - пресен
  • зехтин
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за соса
  • кисело мляко - 400 г
  • орехи - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се надребнява и се запържва в мазнина заедно със скълцания зелен лук. Гответе за около минута и овкусете с подправките.

С така приготвената плънка напълнете почистените от пънчетата гъби, които предварително сте наредили в намаслена тава. Поставете върху всяка гъбка парченце топено сирене и запечете до пълна готовност в загрята на 200 градуса фурна.

Междувременно направете соса, като разбиете млякото и прибавите към него и останалите указани съставки. Оставете го настрана и нарежете краставицата на две, като не премахвате кората.

После използвайте белачка, за да добиете съвсем фини лентички. Навийте всяка от тях на розичка и я позиционирайте в чиния. Сипете от соса и сложете от пълнените гъби. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: