Класическа баница с готови кори и сирене

Елена КавакЕлена Кавак
Новак
10
44
8
12/01/2016
"Да заложим на класиката - вкусна баничка, която се приготвя изключително лесно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 095
  • Преглеждания за месеца472
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Прибавя се киселото мляко, хлебната сода, олиото и газираната вода. Най-накрая се слага сиренето.

Тавичката се намазва съвсем леко с олио. Слагат се две кори, които леко набръчкваме с ръце /да не са гладки/. Върху тях се слага 1 черпак от сместа. Така редуваме да свършване на корите - 2 кори и черпак от сместа.

Върху баницата също се слага от сместа, като внимаваме да има от нея от страни на тавата и по ръбовете.

Нарязваме баницата на парчета и печем в предварително загрята фурна на 180 гр. за около 30 минути.

След като изкараме готовата баница я напръскваме със студена вода и я задушаваме с хартия и кърпа отгоре за около 5 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар