Начин на приготвяне
Малко от прясното мляко се изсипва в купа заедно с маята, захарта и малко брашно. Разбърква се хубаво.
Трябва да стане гъста каша. Оставя се настрани да шупне. След това към тази смес се добавят и останалите изброени продукти за корите.
Замесва се средно меко тесто. Полученото тесто се разделя на пет топки или шест еднакви по големина топки. Всяка топка тесто се помазва с олио се остава за около 20-тина минути. След това всяка топка се разточва върху набрашнена маса.
Топките тесто се разточват на тънки кори. В отделно купа се разбъркват сиренето и яйцата. Всяка кора се поръсва с малко от сместа от яйцата и сиренето. След което се навива на руло.
След като е навита на кора се прехвърля във намаслена предварително тава и се навива на охлюв. Започва се от средата към края.
След като всичките кори са подредени в тавата, баницата се оставя за 15-20 минути.
След което витата баница се пече на 200 градуса до готовност.
Баницата със сирене и точени кори е много вкусна.
Коментари