Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното масло, разбъркайте.
Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.
Нарежете кашкавала на малки кубчета и го прибавете към сместа заедно с натрошеното на по-едро сирене, разбъркайте бавно и внимателно.
Намажете с малко масло правоъгълна тавичка и сипете сместа в нея, разпределете я равномерно.
Разбийте яйцето и намажете баницата отгоре, поръсете обилно със сусам.
Поставете тавата с мързеливата баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и златисто кафяв цвят.
Опитай и рецептите ни за мързелив тутманик или тези вкусни милинки.
Коментари