Начин на приготвяне
Тесто за домашни кори: Около 600гр. брашно, по 1 с.л. сол и оцет, вода колкото поеме (тестото трябва да е средно меко) се разбъркват добре и се завиват с найлонов филм... да не изсъхва, намажете с олио преди това и оставете за около 20 мин. да поседи. За тестото е важно да е добре пресято, а при омесването го омесете добре, за да не остава въздух в тестото - подхвърлете го няколко пъти във въздуха.
Разбъркайте смес от 4 яйца в малко прясно мляко, сирене и около 100 гр масло (предварително леко разтопен).
Тестото се разделя на малки топчета, които ги доомесваш помагайки си с олиото, помагайки си с точилката и ръцете ( можете да ги подърпвате откъм краищата, да се получат тънки кори), не се притеснявайте, дори да ви се покъсва на места, защото след като поръсите тук там с плънката, вие ще ги сгънете както ви е удобно правоъгълни, триъгълни и ги редете на тава покрита с хартия за печене.
Отгоре се поръсва, ако е останало от сместа, а може и малко кашкавал за разкош.
Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна.