Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Домашно замесената баница

Домашно замесената баница

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Домашно замесената баница
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Признаваме ви за майстори, когато приготвите баницата от начало докрай - замесвате, точите и печете"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • вода - около 250 мл
  • сол - 1 ч.л.равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Добавете захарта и солта. Налейте водата.

Замесете меко, гладко тесто.

Разделете го на 6 топки всяка около 90 г. Поръсете кърпа с брашно, наредете топките и покрийте.

Оставете ги да се отпуснат за 20 мин.

Застелете тавичка с d. 30 см с хартия за печене.

В купичка налейте олио. Потопете всяка топка и разточете тънко.

Поръсете с натрошено сирене. Завийте листа на руло. Завийте го на кравай и поставете в центъра на тавата.

Постъпете така с всички топки.

Когато баницата е подредена, полейте с две разбити яйца.

Изпечете витата баница на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар!

Да ви е сладко с тази традиционна домашно замесената баница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: