Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Добавете захарта и солта. Налейте водата.
Замесете меко, гладко тесто.
Разделете го на 6 топки всяка около 90 г. Поръсете кърпа с брашно, наредете топките и покрийте.
Оставете ги да се отпуснат за 20 мин.
Застелете тавичка с d. 30 см с хартия за печене.
В купичка налейте олио. Потопете всяка топка и разточете тънко.
Поръсете с натрошено сирене. Завийте листа на руло. Завийте го на кравай и поставете в центъра на тавата.
Постъпете така с всички топки.
Когато баницата е подредена, полейте с две разбити яйца.
Изпечете витата баница на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар!
Да ви е сладко с тази традиционна домашно замесената баница!