Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Паниран шницел от смляно месо

Паниран шницел от смляно месо

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Паниран шницел от смляно месо
Снимка: Иси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Хич не се притеснявайте, ако шницелът поеме мазнина при паниране - тя лесно се неутрализира със студена бира"

Необходими Продукти

  • смляно месо - 500 гр.
  • черен пипер
  • галета - 2 к.ч.
  • брашно - 1 к.ч
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • растително масло - 2 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 2 - 3 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с черния пипер и солта. Тя се оформя на 6 тънки шницела, които се панират в брашно, мляко, яйца, разбъркани в гладка саша след това в галета и отново в яйчената смес и се изпържват в сгорещената мазнина.

Преди сервиране се поръсва с разтопено масло.

Гарнират се с пържени или на фурна картофи и други топли гарнитури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: