Начин на приготвяне
Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги и минаваме през преса за картофи. Добавяме маслото и оставяме в страни.
Обелваме авокадото, махаме костилката и нарязваме на ситно. Подправете със сол, черен пипер, сок от лайм.
Настържете лука и доматите и добавете към сместа, заедно с накълцания кориандър. Добавете пресован зехтин и оставете в хладилник.
Поставете ситно нарязан червен лук в малка купа, добавете сока и кората на 1 лайм.
Прибавете скаридите, рачешкото месо и разбъркайте хубаво. Оставете скаридите за 5-10 минути така, след което премахнете излишния сок.
Поставете лъжичка картофено пюре в ръката и направете топка с диаметър 4-5 см. С палец внимателно направете дупка в средата и сложете от скаридената смес.
Затворете дупката внимателно, за да покриете плънката. От това количество излизат около 15 крокети.
Потопете в брашно, яйце и галета и изпържете в горещо олио за около 4 минути от всички страни. Сервирайте с гуакамолето.
Крокетите с гуакамоле са много вкусни.