Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Гуакамоле с патладжан

Гуакамоле с патладжан

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Гуакамоле с патладжан
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
08/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"С лятото идват и летните изкушения като това ароматно гуакамоле с патладжан"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр., бял
  • тиквички - 1 бр., малка
  • люти чушки - 1 бр.
  • сирене фета - 60 г
  • чери домати - 3 бр.
  • червен лук - 1/3 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин
  • лайм - 1/2 бр., сока от плода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичката почистваме и обелваме.

Нарязваме ги на шайби, като ги подреждаме върху намазана с растителна мазнина тавичка, постлана с хартия за печене. Овкусяваме със сол и запичаме до готовност.

Оставяме ги леко да се охладят и поставяме в блендер.

Към тях прибавяме настъргания на едро червен лук, лютата чушка, зехтина и магданоза. Блендираме за кратко.

Авокадото е обелено и почистено от костилката. Нарязано е на кубчета и е залято с лимонения сок. Него прибавяме накрая, заедно със сиренето.

Ако желаете текстурата да бъде по-зърниста, то нарежете зеленчуците и останалите съставки на много ситно.

Накрая поръсете със ситно настъргано сирене и пресен магданоз.

Гарнирайте гуакамолето с препечени брускети, гризини, оризови крекери или прибавете в тако, в комбинация с препечени парченца бекон и резени домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря ти, Габи! Радвам се, че ти допада. Днес реших да импровизирам отново, като смених сиренето с рикота или крема сирене Филаделфия, а лука със скилидка чесън. Апетитно блаженство с кремообразна текстура, намазано на препечено хлебче. Да ви е сладко!
08.08.2019 19:05
1
Покажи всички подкоментари
Габриела
Габриела
Страхотна рецепта :)
08.08.2019 15:31