Начин на приготвяне
Патладжанът и тиквичката почистваме и обелваме.
Нарязваме ги на шайби, като ги подреждаме върху намазана с растителна мазнина тавичка, постлана с хартия за печене. Овкусяваме със сол и запичаме до готовност.
Оставяме ги леко да се охладят и поставяме в блендер.
Към тях прибавяме настъргания на едро червен лук, лютата чушка, зехтина и магданоза. Блендираме за кратко.
Авокадото е обелено и почистено от костилката. Нарязано е на кубчета и е залято с лимонения сок. Него прибавяме накрая, заедно със сиренето.
Ако желаете текстурата да бъде по-зърниста, то нарежете зеленчуците и останалите съставки на много ситно.
Накрая поръсете със ситно настъргано сирене и пресен магданоз.
Гарнирайте гуакамолето с препечени брускети, гризини, оризови крекери или прибавете в тако, в комбинация с препечени парченца бекон и резени домат.
Коментари