Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани маслини с аншоа

Панирани маслини с аншоа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Панирани маслини с аншоа
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аншоа - 50 г
  • маслини - 250 г, зелени, без костилки
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • зехтин - 30 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме маслините и ги оставяме върху кухненска хартия, за да се изцедят от сока в тях.

Пасираме рибата аншоа със зехтина и черния пипер.

С получената смес пълним маслините с помоща на малка лъжичка или шприц.

Всяка маслина овалваме последователно в брашното, разбитите яйца и галетата.

Сгорещяваме мазнина в дълбок съд върху котлона и пържим панираните маслини на маслена баня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маргарита
Маргарита
Не ми се получи много добре пърженето
19.01.2016 13:12