Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Испанско гаспачо с краставица

Испанско гаспачо с краставица

AdminAdmin
Администратор
51817554
Испанско гаспачо с краставица1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
3
"Когато жегата идва - гаспачо или таратор са на помощ. Опитайте и този испански вариант на любимия ни таратор."

Необходими Продукти

  • краставици - 2 големи
  • кисело мляко - 400 г с висока масленост или заквасена сметана
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен лук - 1 - 2 стръка
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • сок от лимон - от 1/2 лимон
  • За гарниране
  • ситно нарязани краставици
  • копър, магданоз или мента
  • капка зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер сложете нарязаните и обелени краставици, киселото мляко, чесъна, лимоновия сок, пресния лук, подправките и зехтина.

Пасирайте до гладка смес. Ако обичате по-течна супа, добавете малко студена вода.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Охладете супата за поне 30 минути в хладилника.

Поднесете гарнирана със свежи кубчета краставица, малко зелени подправки и капка зехтин.

Това испанско гаспачо от краставица и кисело мляко е перфектно за горещите дни - лека, хидратираща и заредено със свежест.

Вижте също как да си приготвите класическото гаспачо Андалус или традиционното испанско писто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нали беше готов за пет и стават 35 минути минут пристават 35 минутии слагам в хладилника половин час
28.07.2025 20:20
Анонимен
Анонимен
Аз благодаря за рецептата. Не познавам испанската кухня. Само най известните им ястия. Сигурно в някой от регионите я има в менюто. Защото всеки дом всеки регион си има друга разновидност на рецептата. В които добавят или изваждат продукти от оригиналната рецепта. Както е в други страни. Много известни ястия гледам рецепти побликува ни. Но и тези рецепти имат доста разновидности на оригиналната рецепта. Зависи от регионите.
27.07.2025 19:24
2
1
Анонимен
Анонимен
Таратор направен от българи живеещи в Испания. Да ви е сладко.
27.07.2025 17:40
4
Анонимен
Анонимен
Това си е български таратор като изключим лука и черния пипер.Не съм срещал такова ядене в Испания!??!
27.07.2025 10:48
10
2
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
В испанското гаспачо има и домати, настъргани
26.07.2025 20:59
3
1
4
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
"ГЛАДЕН НЕ ИЗБИРА!"
27.07.2025 16:18
1
Анонимен
Анонимен
И кое му е испанското????
27.07.2025 10:11
3
Анонимен
Анонимен
Моите уважения Теодора, гаспачото има много съставки и всичко е пасирано, не настъргано. Може да опитате да потърсите в интернет (como hacer gazpacho tradicional). Все пак живеем в 21 век. Успех, ще Ви хареса.
27.07.2025 01:24
5
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
За първи път чувам. Все пак Испания е с много автономни области и някъде може и да го има това чудо, но ние си имаме гаспачо, което няма нищо общо с това.
27.07.2025 01:20
1