Начин на приготвяне
В зехтина се запържва нарязаният на колелца стрък целина. Добавя се ситно нарязаният лук и нарязаният на кубчета морков и всичко се пържи до омекване на зеленчуците - около 15 минути на среден огън.
Добавят се 600 грама от каймата и се запържва при непрекъснато бъркане, докато стане златисто кафява. Добавя се виното и се загрява, докато сместа не се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер, добавя се доматеното пюре и дафиновите листа.
Покрива се с гореща вода, похлупва се с капак и се оставя да къкри на бавен огън за час и половина. Приготвят се малки кюфтенца от останалото месо, което се смесва със 100 грама от настъргания кашкавал, 1 яйце, нарязан на ситно магданоз и нарязан на ситно чесън.
Оформят се като топчета и се пържат до златисто в зехтин. В солена вода се сварява пастата така, че отвън да е мека, а сърцевината да остане плътна.
Добавя се останалият настърган кашкавал и каймата със зеленчуците. Добавят се малките кюфтенца и рикотата. В кръгла тавичка се слага половината от сместа с пастата и каймата и се покрива с половината настърган пармезан.
Отгоре се слага останалата смес и се поръсва с останалия пармезан. Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Сервира се горещо.