Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тимбало от анелети

Тимбало от анелети

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тимбало от анелети1 / 2
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • паста - 250 г Анелети
  • кайма - 1 кг телешка
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 100 мл
  • доматено пюре - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - 250 г настърган
  • рикота - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина се запържва нарязаният на колелца стрък целина. Добавя се ситно нарязаният лук и нарязаният на кубчета морков и всичко се пържи до омекване на зеленчуците - около 15 минути на среден огън.

Добавят се 600 грама от каймата и се запържва при непрекъснато бъркане, докато стане златисто кафява. Добавя се виното и се загрява, докато сместа не се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер, добавя се доматеното пюре и дафиновите листа.

Покрива се с гореща вода, похлупва се с капак и се оставя да къкри на бавен огън за час и половина. Приготвят се малки кюфтенца от останалото месо, което се смесва със 100 грама от настъргания кашкавал, 1 яйце, нарязан на ситно магданоз и нарязан на ситно чесън.

Оформят се като топчета и се пържат до златисто в зехтин. В солена вода се сварява пастата така, че отвън да е мека, а сърцевината да остане плътна.

Добавя се останалият настърган кашкавал и каймата със зеленчуците. Добавят се малките кюфтенца и рикотата. В кръгла тавичка се слага половината от сместа с пастата и каймата и се покрива с половината настърган пармезан.

Отгоре се слага останалата смес и се поръсва с останалия пармезан. Пече се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Сервира се горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: