Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Тимбало с пилешко месо в кори за баница

Тимбало с пилешко месо в кори за баница

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тимбало с пилешко месо в кори за баница
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Такава вкусотия не бяхме опитвали. И докато ние ѝ се наслаждаваме, вие може да запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • праз - 1 голям стрък
  • картофи - 2 средни по големина
  • кори за баница - 4 бр. ( ползвах Фамилия')
  • майорана - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди за 10 минути в подсолена вода. Прецедете и ги нарежете на кубчета, след което ги овкусете с лимоновия сок, майорана и черния пипер. Нарежете почистения праз и го задушете в малко олио, вода и сол.

Щом остане на мазнина го махнете от огъня и прибавете към пилешкото месо. Нарежете картофите на кубчета, сварете ги в подсолена вода за 10-тина минути, отцедете и ги прибавете към пилешкото.

Добавете 3-4 с.л. зехтин към сместа и хубаво разбъркайте. Намажете стените на дълбока стъклена купа със зехтин. Постелете 1 лист кора за баница и намажете с олио.

Сложете втори лист и пак намазнете, сложете трети лист, който също се намазнява. Изсипете пилешката плънка, заравнете сместа и покрийте с последната кора за баница.

Намажете с мазнина и печете на 160 градуса докато корите получат приятен загар със светлокафяв цвят. Обърнете в чиния тимбалото, нарежете на парчета и сервирайте със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: