Начин на приготвяне
Сварете пилешките гърди за 10 минути в подсолена вода. Прецедете и ги нарежете на кубчета, след което ги овкусете с лимоновия сок, майорана и черния пипер. Нарежете почистения праз и го задушете в малко олио, вода и сол.
Щом остане на мазнина го махнете от огъня и прибавете към пилешкото месо. Нарежете картофите на кубчета, сварете ги в подсолена вода за 10-тина минути, отцедете и ги прибавете към пилешкото.
Добавете 3-4 с.л. зехтин към сместа и хубаво разбъркайте. Намажете стените на дълбока стъклена купа със зехтин. Постелете 1 лист кора за баница и намажете с олио.
Сложете втори лист и пак намазнете, сложете трети лист, който също се намазнява. Изсипете пилешката плънка, заравнете сместа и покрийте с последната кора за баница.
Намажете с мазнина и печете на 160 градуса докато корите получат приятен загар със светлокафяв цвят. Обърнете в чиния тимбалото, нарежете на парчета и сервирайте със салата по избор.