Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с кисело мляко и кайма

Макарони с кисело мляко и кайма

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Макарони с кисело мляко и кайма
Снимка: Ваня Благоева
1 / 3
17/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно и вкусно - не може да не го опитате!"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г
  • кайма - 250 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол - на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме вода, слагаме я на котлона, а щом заври, слагаме малко сол и добавяме макароните. Варим, докато се сварят. Щом макароните са готови, ги махаме и ги измиваме със студена вода, след което ги изцеждаме. Изсипваме макароните в тавичка.

Слагаме каймата в тиган, добавяме малко олио и разбъркваме хубаво, след което слагаме на котлона и пържим каймата до готовност.

Щом каймата е готова, я поръсваме върху макароните.

В кофичката с киселото мляко рендосваме чесана, добавяме сол на вкус и заливаме макароните с каймата.

В тиган нагорещяваме 3-4 с. л. олио и добавяме 1 с. л. червен пипер. Пържим за около 30 секунди и махаме от котлона и заливаме макароните.

Препоръчително е ястието, преди да бъде сервирано, да престои в хладилника за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: