Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони със спанак на фурна

Макарони със спанак на фурна

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Макарони със спанак на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусно и свежо предложение за запечени макарони на фурна, на което просто няма как да кажете не"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • макарони - 400 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 50 гр.
  • масло - 70 г краве
  • прясно мляко - 300 мл
  • кашкавал - 100 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и спанакът, след като се изчистят и измият, се нарязват и задушават в сгорещено олио. Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко и разделяме на три части.

Настърганото сирене и едната част от направената яйчена смес добавяме към лука и спанака и разбъркваме.

Макароните сваряваме в подсолена вода, след това ги отцеждаме и обливаме със студена вода, за да не залепват. В намаслена тава нареждаме макарони, спаначена смес и така редуваме, като най-отгоре завършваме с макарони.

Поливат се с втората част яйчена смес и се пече в умерена фурна на 150-180 градуса до зачервяване, след което се изважда и се залива с Бешамелов сос, приготвен от брашното, кравето масло и третата част от яйцата и млякото, настъргания кашкавал и отново се запича до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Хубава снимка е качила Bediha Halit на много усмихнато момченце, вероятно защото похапва "Макарони със спанак на фурна"...Няма лошо
13.04.2017 22:58