Начин на приготвяне
Лукът и спанакът, след като се изчистят и измият, се нарязват и задушават в сгорещено олио. Разбиваме яйцата, към тях прибавяме прясното мляко и разделяме на три части.
Настърганото сирене и едната част от направената яйчена смес добавяме към лука и спанака и разбъркваме.
Макароните сваряваме в подсолена вода, след това ги отцеждаме и обливаме със студена вода, за да не залепват. В намаслена тава нареждаме макарони, спаначена смес и така редуваме, като най-отгоре завършваме с макарони.
Поливат се с втората част яйчена смес и се пече в умерена фурна на 150-180 градуса до зачервяване, след което се изважда и се залива с Бешамелов сос, приготвен от брашното, кравето масло и третата част от яйцата и млякото, настъргания кашкавал и отново се запича до готовност.
Коментари