Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с телешко и спанак на фурна

Макарони с телешко и спанак на фурна

Макарони с телешко и спанак на фурна
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10
"Вкусът на това ястие е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г (мидички, охлюви)
  • телешко месо - 350 г
  • спанак - 100 г замразен
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • яйца - 3 бр.
  • кимион
  • черен пипер
  • кориандър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме отделно месото, накълцано на малки парчета, и макароните (според предписанията на пакета ) в подсолена вода.

Към телешкото препоръчвам 1-2 капки оцет - става невероятно крехко, особено в тенджера под налягане. Когато станат готови макароните, се отцеждат и се разбъркват със стопеното и сгорещено масло.

Нарязваме на ситно лука и спанака. Загряваме олио на дъното на тиган и запържваме лука. Добавяме междувременно изваденото от бульона и отцедено месо и впоследствие спанака.

Междувременно в 1/2 ч.ч. от млякото се разтваря брашното и се бърка на котлон в подходящ съд, до леко сгъстяване.

Добавя се към сместа със спанака заедно с подправките. На дъното на тава се разстилат половината от макароните. Отгоре се слага сгъстената смес от тигана и се покрива с останалите макарони.

Отделно в купа, се разбиват яйцата, заедно с чашата мляко + още 1 ч.ч. от прецедения бульон от телешкото. Заливаме ястието и печем на 200 градуса до лека коричка. Вкусът е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: