Начин на приготвяне
Сваряваме отделно месото, накълцано на малки парчета, и макароните (според предписанията на пакета ) в подсолена вода.
Към телешкото препоръчвам 1-2 капки оцет - става невероятно крехко, особено в тенджера под налягане. Когато станат готови макароните, се отцеждат и се разбъркват със стопеното и сгорещено масло.
Нарязваме на ситно лука и спанака. Загряваме олио на дъното на тиган и запържваме лука. Добавяме междувременно изваденото от бульона и отцедено месо и впоследствие спанака.
Междувременно в 1/2 ч.ч. от млякото се разтваря брашното и се бърка на котлон в подходящ съд, до леко сгъстяване.
Добавя се към сместа със спанака заедно с подправките. На дъното на тава се разстилат половината от макароните. Отгоре се слага сгъстената смес от тигана и се покрива с останалите макарони.
Отделно в купа, се разбиват яйцата, заедно с чашата мляко + още 1 ч.ч. от прецедения бульон от телешкото. Заливаме ястието и печем на 200 градуса до лека коричка. Вкусът е изненадващо нежен и фантастичен. Убедете се сами!