Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците. Прибавете захарта към белтъците и разбийте на гъст сняг с миксер. Постепенно сложете и пресятата пудра захар, лимоновия сок и продължете да биете.
Добавете един по един жълтъците и бийте до готовност. Пресейте брашното и заедно с бакпулвера и ваниловата захар, прибавете лъжица по лъжица към яйчената смес, като бъркате до получаване на гладка смес.
Застелете тавичка с подвижен ринг с хартия за печене и изсипете сместа. Изпечете блата в загрята фурна. Готовия блат охладете и срежете на две, за да се получат два блата.
Издълбайте вътрешността, прибавете какаото и маслото, объркайте да се получат трохи и посипете долния блат. Разбийте сметаната на пухкав крем.
Добавете крема сиренето и бъркайте до готовност. Сиропирайте леко блатовете със захарен сироп и намажете с крем. Сглобете тортата.
Към останалия сметанов крем добавете сладкарската боя и намажете тортата отгоре. Отстрани поръсете карамелизирани кокосови стърготини, а отгоре нарисувайте усмивка.
Коментари
Може да добавите и плодове между блатовете.