Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Зеле с наденички в гювеч

Зеле с наденички в гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зеле с наденички в гювеч
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • наденички - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме в тенджера лука.

Постепенно на порции добавяме нарязаното зеле и го задушаваме.

Сипваме доматеното пюре и разбъркваме, посоляваме и слагаме подправките.

Прехвърляме в гювеч, доливаме чаша вода и нареждаме върху него наденичките.

Печем на 200 градуса във фурна, докато остане на мазнина и се запекат наденичките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: