Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Кисело зеле с ориз и наденички в гювеч

Кисело зеле с ориз и наденички в гювеч

Кисело зеле с ориз и наденички в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Една комбинация за истински табиетлии! Остава само да налеем червено домашно вино и да си кажем наздраве!"

Необходими Продукти

  • зеле кисело - 1 зелка средна
  • ориз - 150 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 - 4 листенца
  • наденички - 4 бр.
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеле с ориз си е любима комбинация, но с наденичка рецептата става още по-хубава.

Нарежете киселото зеле на тесни лентички.

Сложете го в глинен гювеч.

Добавете олиото, 1/2 ч.ч. вода, зелевият сок и червеният пипер.

Разбъркайте, похлупете с капак и сложете гювеча във фурната.

Включете на 200 градуса и печете около 30 минути.

Махнете похлупака, сложете измития предварително ориз към зелето. Разбъркайте.

Наредете наденичките отгоре, добавете дафиновия лист.

Захлупете отново съда и го върнете обратно във фурната.

Печете до готовност на ориза.

В края на печенето, махнете капака, обърнете наденичките и допечете.

Лесно и много вкусно кисело зеле с ориз и наденички в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: