Начин на приготвяне
Зеле с ориз си е любима комбинация, но с наденичка рецептата става още по-хубава.
Нарежете киселото зеле на тесни лентички.
Сложете го в глинен гювеч.
Добавете олиото, 1/2 ч.ч. вода, зелевият сок и червеният пипер.
Разбъркайте, похлупете с капак и сложете гювеча във фурната.
Включете на 200 градуса и печете около 30 минути.
Махнете похлупака, сложете измития предварително ориз към зелето. Разбъркайте.
Наредете наденичките отгоре, добавете дафиновия лист.
Захлупете отново съда и го върнете обратно във фурната.
Печете до готовност на ориза.
В края на печенето, махнете капака, обърнете наденичките и допечете.
Лесно и много вкусно кисело зеле с ориз и наденички в гювеч.