Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Телешко със зеле в гювеч

Телешко със зеле в гювеч

Телешко със зеле в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"За какво ви е гювеч, ако не, за да го напълните със сочно телешко със зеле"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • мазнина - 5 - 6 с.л.
  • кисела зелка - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелева чорба - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото почистваме от ципите и нарязваме на парчета.

Слагаме го в съд и варим за около 30-40 минути.

Нарязваме киселата зелка на ситно, като смесваме с червения пипер и разбъркваме добре.

В гювеча най-отдолу поставяме мазнината, върху нея част от нарязаното зеле, зърна черен пипер и дафинов лист, телешкото и останалото зеле най-отгоре.

Поставяме във фурната и печем, докато зелето поомекне.

Махаме капака, прибавяме и ориза и отново поставяме във фурната.

Готвенето продължава, докато оризът е готов.

Телешкото със зеле в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: