Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Карагьоз с орехово чеснов сос

Карагьоз с орехово чеснов сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Карагьоз с орехово чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Много ни е любима точно така приготвена рибката"

Необходими Продукти

  • карагьоз - около 1 кг
  • олио
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 100 г смлени
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • оцет - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 2 щипки
  • магданоз - за гарниране
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карагьоза от люспите и вътрешностите, посолете, поръсете с черен пипер и го оставете за час в хладилника. След това го изпечете върху намазнена скара или грил тиган.

За орехово чесновия сос смелете чесъна и го сложете да се запържи за кратко в зехтина. След това добавете орехите, оцета, меда, черен пипер и индийско орехче.

Разбъркайте, докато медът се разтопи напълно. По желание посолете и махнете от котлона. Поднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Slavka Bakalska Georgieva
Slavka Bakalska Georgieva
Добре звучи
22.11.2013 19:04
Коларова
Коларова
Вкусно се получи, но чесънът ми беше в повече. Следващият път ще сложа не повече от 3 склидки.
22.12.2011 13:11
1