Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Топла салата с кайма и кускус

Топла салата с кайма и кускус

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Топла салата с кайма и кускус
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Такава салата лесно може да се превърне във вкусна вечеря"

Необходими Продукти

  • кускус - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • кайма - 250 г
  • магданоз - 2 стръка
  • сминдух - 1 к.л.
  • куркума - 1 щ.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 1 парченце, краве
  • кашкавал - 50 - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме в подсолена с щипка сол кускуса. Готовия, сварен кускус измиваме със студена вода и слагаме да се отцеди от водата.

Каймата размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4 с.л. зехтин. Слагаме нарязания ситно праз и каймата. Овкусяваме с щипка куркума, добавяме сминдух, магданоз, черен пипер.

Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността. Посоляваме на вкус. Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кускус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко.

Поднасяме топло, като всяка порция поръсваме с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: